Άρθρα & Νέα

Παρέμβαση στον Μιχάλη Μιχαήλ στη «Χαραυγή»

Εκπρόσωποι των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ σχολιάζουν τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη.
Επικοινωνιακή παρά ουσιαστική παρουσία των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης – Την πεπατημένη της προκατόχου της ακολουθεί η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Του Μιχάλη Μιχαήλ

ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ προσδίδουν μη θετικό πρόσημο στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, σε αντίθεση με το ΔΗΚΟ που θεωρεί ότι το πρόσημο είναι θετικό και έχει παραχθεί έργο μέσα στις πρώτες 100 ημέρες.

Το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, εκτιμά ότι ο κ. Χριστοδουλίδης βαδίζει στα βήματα του Ν. Αναστασιάδη στα θέματα οικονομίας, προώθησε την ημετεροκρατία και το νεποτισμό, ενώ στο Κυπριακό δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Κύπρου.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη προτιμά την επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων παρά την ουσιαστική παρέμβαση για επίλυσή τους. Σημειώνει επίσης ότι ο ΔΗΣΥ ανησυχεί για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μιχάλης Δαμιανός, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έδωσε απτά δείγματα γραφής και απέδειξε από τις πρώτες ήδη 100 μέρες ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, η αποφασιστικότητα και η προοπτική για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα.

Μιχ. Δαμιανός: Θετικό πρόσημο για τον πρώτο απολογισμό της κυβέρνησης

Στις άμεσες προτεραιότητες του Δημοκρατικού Κόμματος, ως του μεγαλύτερου κόμματος που στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση, είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, σημείωσε ο Μιχάλης Δαμιανός. Η διακυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, πρόσθεσε, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, έδωσε απτά δείγματα γραφής και απέδειξε από τις πρώτες ήδη 100 μέρες ότι έχει την πολιτική βούληση, την αποφασιστικότητα και τους μηχανισμούς για να δίνει λύσεις, ελπίδα και προοπτική.

Ο πρώτος απολογισμός δίνει ένα θετικό πρόσημο για τα όσα έπονται στο πλαίσιο του προγράμματος διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Συγκεκριμένα, στον τομέα της Παιδείας, κατατέθηκε ολοκληρωμένη πρόταση αναφορικά με το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Στον τομέα της Υγείας, υλοποιήθηκαν μέτρα προς βελτίωση και ενίσχυση του ΓεΣΥ και των ΤΑΕΠ με στόχο την ενίσχυση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Την ίδια στιγμή, στην κοινωνική πολιτική έχουν προωθηθεί αυξήσεις στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων, στους πολύτεκνους, καθώς και σε άτομα με αναπηρίες. Στην οικονομία, σημειώνουμε την ευρεία αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης για την ΑΤΑ. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί επίσης η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχεδίου προώθησης της πράσινης οικονομίας, καθώς και η προώθηση της πράσινης ενέργειας μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Τέλος, στη στεγαστική πολιτική εκπονήθηκε άμεσα το Σχέδιο «κτίΖΩ», το οποίο παρέχει χορηγίες για επιδιόρθωση, ενίσχυση ή αναδόμηση πολυκατοικιών εκτοπισθέντων.

Αφουγκραζόμενοι το μέχρι στιγμής έργο, χαιρετίζουμε με ικανοποίηση τις εξαγγελίες και το έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή του. Το Δημοκρατικό Κόμμα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή, την υποστήριξη, αλλά και την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην προεδρία της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: "Διάλογος" - https://dialogos.com.cy/ekprosopoi-ton-kommaton-akel-disy-diko-scholiazoyn-tis-protes-100/

Τελευταία Άρθρα