Άρθρα & Νέα

Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα την παράδοση Μαστογραφικού Συστήματος στο Ιατρικό Κέντρο Μακένζι από την ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται από την ΟΠΑΠ Κύπρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα της γυναίκας, με αφορμή την επίσημη παράδοση του νέου Μαστογραφικού Συστήματος, δωρεά της ΟΠΑΠ Κύπρου στο Ιατρικό Κέντρο Μακένζι. Πρόκειται για μια εκδήλωση τιμής προς την γυναίκα αλλά και αναγνώρισης για τη διαχρονική της προσφορά μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται καθημερινά να αναλάβει.

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τη σημαντική συμβολή των γυναικών στην κοινωνία μας. Είναι μια ημέρα που αναδεικνύει τη δύναμή και το σημαντικό ρόλο τους σε κάθε πτυχή της ζωής. Σήμερα, λοιπόν, αφιερώνουμε αυτήν την ημέρα σε όλες τις γυναίκες που συνεισφέρουν στον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.

Η πολύτιμη προσφορά της ΟΠΑΠ στηρίζει με σημαντικές δράσεις και αφοσίωση το Υπουργείο Υγείας στη διαρκή προσπάθειά του για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στον πληθυσμό. Η αγορά και παραχώρηση του νέου ψηφιακού μαστογράφου επισημαίνει την προσήλωση σας στην υιοθέτηση της τελευταίας τεχνολογίας για το πρόγραμμα του Μαστού.

Ο νέος ψηφιακός μαστογράφος υπόσχεται όχι μόνον εξαιρετική ακρίβεια, αλλά και αναλυτική απεικόνιση με ελάχιστη δόση ακτινοβολίας, προσφέροντας έτσι μια σημαντική συμβολή στην πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Η αναβάθμιση του ανιχνευτικού προγράμματος για τον καρκίνο του μαστού και η εισαγωγή ανιχνευτικών προγραμμάτων για άλλες μορφές καρκίνου, στο πλαίσιο ευρωπαϊκών κατευθυντήρων οδηγιών για τον καρκίνο, αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές μέσω του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Σχεδίου και τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου, το Υπουργείο Υγείας έχει επεκτείνει το ηλικιακό όριο πραγματοποίησης των μαστογραφιών στις ηλικίες 45-74 ετών. Όλα τα Κέντρα Μαστογραφίας έχουν αναβαθμιστεί όσον αφορά σε θέματα υποδομής, εξοπλισμού και στελέχωσης. Ειδικά σε ότι αφορά σε θέματα εξοπλισμού αναβαθμίζονται μεταξύ άλλων με την εξασφάλιση, κατόπιν δωρεάς από την ΟΠΑΠ, της πιο πρόσφατης τεχνολογίας ψηφιακών μαστογράφων. Η συνεργασία μας με την ΟΠΑΠ Κύπρου έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας.

Η γενναιόδωρη χορηγία της δεν μεταφράζεται μόνο στην απόκτηση του Selenia Dimensions 3D, αλλά και στην προμήθεια άλλων τεσσάρων παρόμοιων συστημάτων σε όλες τις επαρχίες, ενισχύοντας τις προσπάθειές μας για την προαγωγή της υγείας των γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ χρηματοδότησε τα προηγούμενα τέσσερα μαστογραφικά συστήματα του Υπουργείου Υγείας.

Σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όλα τα Κέντρα θα πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές με τις παρεμβάσεις που επιτελούνται, ώστε να προχωρήσει σταδιακά και η διαδικασία διαπίστευσής τους. Ειδικά σε αυτόν τον σκοπό συμμετέχουμε σε χρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή επιτροπή πρόγραμμα, όπου θα τεθούν κοινοί δείκτες ποιότητας και απόδοσης.

Κλείνοντας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ για τη γενναιοδωρία τους και τη στενή και ουσιαστική συνεργασία μας. Η χορηγία σας ενισχύει τις προσπάθειές μας για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών μας και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας. Εκτιμούμε τη συνεισφορά σας και επιθυμούμε να συνεχίσουμε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της υγείας και της ευημερίας της κοινότητάς μας.

Τελευταία Άρθρα