Άρθρα & Νέα

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Μια άνευ προηγουμένου πολιτική κατάσταση βιώνουμε τις τελευταίες μέρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει σε καταψήφιση τον προϋπολογισμό που είχε καταθέσει στη Βουλή.
Η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της καταβάλλουν μια τεράστια προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες πως την ευθύνη γι αυτή την κατάσταση φέρει το, πολιτικά και κοινωνικά, «ανεύθυνο» ΔΗΚΟ. Λένε πως το Δημοκρατικό Κόμμα γύρισε την πλάτη στους συνταξιούχους, στους λήπτες δημόσιου βοηθήματος, ακόμη πως με την στάση του δημιούργησε κενά στον αγώνα της χώρας για έξοδο από την πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, στο Προεδρικό και τον ΔΗΣΥ μηχανεύονται τρόπους και επινοούν διάφορα σενάρια για δήθεν πολιτική απομόνωση του ΔΗΚΟ. Προσπαθούν, όπως λένε, να συνεννοηθούν με τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις. Στο ερώτημα, όμως, πότε θα συνεννοηθούν ή έστω θα ακούσαν τους πολίτες, δεν έχουν απάντηση.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από αυτά που προσπαθεί με την προπαγάνδα και τη δημαγωγία να παρουσιάσει η κυβέρνηση. Έγκαιρα, το Δημοκρατικό Κόμμα είχε καλέσει την κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη πως επιδιώκει τη διαφάνεια και πως αγωνίζεται κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Υπεύθυνα και έντιμα είχαμε θέσει ως προϋπόθεση τη διάθεση των φακέλων των πολιτογραφήσεων των «χρυσών» διαβατηρίων, για να τηρήσουμε θετική στάση στην ψήφιση του προϋπολογισμού. Επρόκειτο για μία πολιτική πράξη, μία σοβαρή αντιμετώπιση των εξελίξεων, όταν ολόκληρη η κοινωνία νιώθει να «πνίγεται» μέσα στην αδικία, την ασυδοσία και το σκηνικό οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί, φτωχότεροι.
Μοναδική διέξοδος για τους κυβερνώντες ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Σκέφτηκαν να οδηγήσουν τον Γενικό Ελεγκτή στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την παύση του λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς. Σκέφτηκαν, επίσης, να προσφέρουν ανταλλάγματα για να εξασφαλίσουν στήριξη σε μια προσπάθεια όπου απέναντι βρίσκεται μια ολόκληρη κοινωνία. Ξέχασαν τους πολίτες που τους παρακολουθούν. Ξέχασαν ότι οι απλοί πολίτες τους εμπιστεύτηκαν τις θέσεις και τα αξιώματα που κατέχουν. Αν είναι ποτέ δυνατόν, να αγνοούν τη φωνή του λαού για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και κρυφές ατζέντες. Να βάζουν στο περιθώριο το λαϊκό αίσθημα για να καλύψουν τη ζημιά που άφησε στο τόπο η δίκη τους ανευθυνότητα και προκλητική στάση.
Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια. Ας προβληματιστούν η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Για εμάς στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Φτάνει κάποιος να τα αναζητήσει και από τη θέση που υπηρετεί να τα υπερασπιστεί. Τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια για χαϊδέψουν τα αυτιά των πολιτών που έχουν πλέον κουραστεί και δεν έχουν άλλη υπομονή για να αντέξουν.

Τελευταία Άρθρα